چای دو رنگ

چای دو رنگ چیست؟

مردم گیلان بر این باورند که با سرو چای دو رنگ در مراسم عروسی، زندگی عروس و داماد مثل برگ چای، سبز و به شیرینی چای دو رنگ، شاد و شیرین می‌شود.

کد خبر : 8472 تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۸/۲۲ - ۱۷:۳۳

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین از زمانی که چای به ایران آمد، چای «دو رنگ» در مراسم عروسی گیلانی‌ها و مجالس مهم این استان باب شد.

در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دورنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شد و امروزه تنها در مواردی خاص و یا در برخی خانواده‌های گیلانی به چشم می‌آید. چای دورنگ در مراسم عروسی گیلانی‌ها توسط شخصی که معمولاً از اقوام داماد بود، تهیه می‌شد و آن شخص، چای دو رنگ را در سینی قرار می‌داد و آن را نزد عروس و داماد می‌برد تا آن دو، اولین نفراتی باشند که این چای را میل می‌کنند.

مردم گیلان بر این باورند که با سرو چای دو رنگ در مراسم عروسی، زندگی عروس و داماد مثل برگ چای، سبز و به شیرینی چای دو رنگ، شاد و شیرین می‌شود.

عروس و داماد هم برای تشکر از فردی که چای دو رنگ را برای آنها می‌آورد، پولی را داخل سینی قرار می‌دهند. سپس همان فرد، با همین چای دو رنگ، از دیگران هم پذیرایی می‌کند تا آنها نیز برای عروس و داماد، آرزوی شادکامی و شیرین کامی داشته باشند.

چای علاوه بر خوراکی بودن، به عنوان یک گیاه دارویی، خواص متعددی دارد. با توجه به قدمت شناخت چای توسط بشر و مصرف بسیار زیاد آن، تحقیقات وسیعی صورت گرفته است که نشان می‌دهد چای، بیش از آنکه نوشیدنی‌ بی‌خاصیتی باشد، بسیار سودمند است و خاصیت‌های مختلف دارویی برای آن یافت شده است.

چای در عین حال نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است؛ به هضم غذا کمک می‌کند، سبب نشاط، بیداری و مانع خواب‌آلودگی می‌شود. خواص مذکور بین چای سیاه و چای سبز، مشترک بوده و بسته به درصد مواد موجود در هرکدام از این دو نوع چای، ممکن است تأثیر متفاوتی داشته باشند.

نظر شما