ثبت دو رقم چای با اسامی کاشف و لاهیج

دو رقم چای با اسامی “کاشف” و “لاهیج” در جلسه کمیته موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ثبت رسید.

کد خبر : 55886 تاریخ انتشار:۱۳۹۹/۰۸/۳۰ - ۱۲:۲۱

پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین چای در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی توسط مرحوم کاشف السلطنه وارد ایران شد و این محصول با ژنوتیپ های آمیخته بذری با منشا از تیپ چینی چای در مناطق چایکاری استان های گیلان و مازندران توسعه پیدا کرد. با گذشت ۱۲۰ سال از عمر محصول چای در ایران، تا کنون ارقام ایرانی از چای در کشور معرفی نشده بود و معرفی دو رقم اخیر از چای که به همت پژوهشگران پژوهشکده چای پس از ۲۰ سال کار مستمر تحقیقاتی به انجام رسید، ؛ به عنوان اولین ارقام معرفی شده چای داخلی در کشور است که کاری بسیار ارزشمند است.
محققان گروه های پژوهشی پژوهشکده چای کشور به ویژه گروه ژنتیک و به نژادی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۷ به مدت حدود ۲۰ سال فعالیت تحقیقاتی در قالب پروژه های مختلف در طرح گزینش کلونی انتخاب بوته های برتر چای در تمامی مناطق چای کاری موفق به دست یابی به ۷۵ ژنوتیپ از چای داخلی شدند که از بین این ژنوتیپ ها، چندان ژنوتیپ به عنوان کلون های امیدبخش در دستور کار پژوهشکده برای معرفی رقم از سال ۱۳۹۷ قرار گرفت. کلون های امیدبخش ۱۰۰ و ۴۴۴ دو ژنوتیپ برتر از مجموعه ژنوتیپ های داخلی بودند که در قالب گزارش معرفی رقم در دستور کار پژوهشکده چای و ستاد موسسه تحقیقات علوم باغبانی برای معرفی رقم از طریق کمیته معرفی رقم موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال قرار گرفت که پس از بازدیدهای انجام شده، تهیه گزارش رقم و انجام داوری ها، در نهایت در جلسه روز چهارشنبه مورخه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کمیته رقم موسسه موصوف؛ کلون امیدبخش ۱۰۰ به احترام پدر چای ایران مرحوم کاشف السلطنه به نام رقم “کاشف” و کلون امیدبخش ۴۴۴ به دلیل منشا اولیه ژنوتیپ های انتخابی از شهر لاهیجان به نام رقم “لاهیج” ثبت و به جامعه چای کشور معرفی می گردند.
ضمن تبریک این موفقیت به تمامی بهره برداران و دست اندرکاران محصول چای کشور؛ امید آن می رود که پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی با همکاری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان چای کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور و بخش خصوصی مرتبط با تکثیر و تولید انبوه محصول؛ در توسعه این ارقام با عملکرد مطلوب کمی (بین پنج تا هفت تن برداشت برگ سبز کاملا استاندارد- یک غنچه و دو برگ- در هکتار) و کیفی اقدام لازم را به انجام رساند.

منبع: روابط عمومی پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی

نظر شما