آشنایی با چند دمنوش و شربت قدیمی در آذربایجان

یوسف شیرین پور با بیان این‌که تبریزی‌ها شربت و دمنوش را با عرق گیری از بیتکی‌های ( گیاهان) بومی درست می‌کردند، بیان می‌کند: هم‌چنین از دمنوش و عرق این گیاهان برای درمان گیاهی دردها استفاده می‌کردند که به این نوع از داروها در خطه آذربایجان به زبان عامیانه ” تورکه داوا” می‌گفتند. 

کد خبر : 47631 تاریخ انتشار:۱۳۹۹/۰۱/۰۹ - ۱۴:۴۲

پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین: یوسف شیرین پور می‌گوید: با نگاهی به تاریخ گلاب گیری کاشان، متوجه می‌شوید که گل محمدی  یا قیزیل گول پیش از کاشان در آذربایجان شرقی کشت می‌شد و کاشانی‌ها اولین بار دانه گل محمدی یا قیزیل گول را از این خطه به منطقه خود برده و در آن‌جا کشت کردند. 
وی اضافه می‌کند: اما گل محمدی(قیزیل گول) یک گل سرمادوست بوده و گل‌های روستای گونبرف آذرشهر، زینجانا و بعضی از مناطق اعلاتر از گل‌های کاشان است.
شیرین‌پور در خصوص نحوه تهیه شربت‌ها، می‌گوید: تبریزی‌ها از شیره‌ مربای میوه‌هایی چون زردآلو، آلبالو، انجیر، هلو و سایر میوه‌های این منطقه و با استفاده از عرق گیاهان، شربت‌هایی را تهیه می‌کردند

نظر شما