ضرورت ایجاد بازارهای جدید برای صادرات صنایع غذایی

پیش‌بینی یک فعال صنعت غذا از تاثیر تورمی سهمیه‌بندی بنزین بر صنعت غذا

دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: در شرایط عادی اقتصادی افزایش صددرصدی قیمت بنزین کمتر از  ۵درصد هزینه‌های تولید در بخش مواد غذایی ایجاد می‌کند، اما در شرایط اقتصادی کشور ما موج تورم ایجاد می‌کند.

کد خبر : 37577 تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۰۲/۱۴ - ۱۵:۰۹

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین کاوه زرگران دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اظهار کرد: شبکه حمل و نقل زمینی کشور بخش عمده تولیدات غذایی کشور را حمل می‌کند و  بخش کمی از آن از طریق خطوط ریلی جابه‌جا می‌شود و افزایش قیمت گازوئیل تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت هزینه تمام‌شده مواد غذایی دارد، اما به نظر می رسد که در این مرحله دولت قصد دارد تنها قیمت بنزین را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه در شرایط عادی اقتصادی افزایش صددرصدی قیمت بنزین کمتر از  ۵درصد هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد، افزود: ارتباط میان افزایش قیمت بنزین و سایر کالاها از جمله محصولات غذایی در کشور به‌خاطر شرایط اقتصادی موجود متفاوت است؛ زیرا افزایش قیمت هر کالایی اثر روانی در جامعه دارد و موج تورم ایجاد می‌کند.

دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران ادامه داد: در اقتصاد بیمار کشور با افزایش قیمت بنزین می‌توان هر اتفاقی را در حوزه قیمتها انتظار داشت، اما باید ببینم که نهاد نظارتی چگونه می تواند به مسئولیت خود عمل و شرایط را کنترل کند.

وی تصریح کرد: اقتصاد کشور به‌دنبال بهانه‌ای برای تورم است و افراد فرصت‌طلب افزایش قیمت‌های زیادی را ایجاد می‌کنند و شرایط بودجه‌ای کشور نیز آن را می‌طلبد و در مقام عمل کسی یارای مقابله با آنها را ندارد.

زرگران گفت: در تمام کشورهای توسعه‌یافته دنیا قیمت سوخت متعادل است، اما در ایران به سوخت و بنزین یارانه پرداخت می‌شود و با توجه به شرایط بودجه‌ای دولت یارانه بزرگی روی دوش دارد و به‌دنبال آن است که این بار را از روی دوش خود بردارد.

وی افزود: قیمت واقعی بنزین ۷ تا ۸هزار تومان اعلام شده است و بهتر است دولت به جای افزایش دو برابری یا سه برابری به یکباره قیمت را آزاد کند، زیرا تأثیر تورمی افزایش قیمت پله‌ای با بنزین قیمت واقعی یکسان است.

نظر شما