آنچه پیش از باز کردن کافه باید بدانید

تب و تاب کافه‌داری این روزها بالا گرفته و خیلی‌ها ناگهان تصمیم می‌گیرند کارشان را رها کنند و کسب و کار جدیدی راه بیندازند که مال خودشان باشد و در حالی که ذهنشان پر است از خاطرات خوبی که در کافه‌های مختلف شهر داشته‌اند، نا گهان از خود می‌پرسند: چرا کافه‌ی خودم را راه نیندازم؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، راه‌اندازی کافه کار چندان ساده‌ای هم نیست! این جا چند مورد از ملاحظاتی مطرح می‌شود که پیش از راه‌اندازی کافه باید دانست.

این راه، یک شبه نیست

این موضوع نخستین چیزی است که باید مد نظر قرار بدهید. حتی اگر جایی که برای کافه‌ی آینده‌تان انتخاب کرده‌اید بی نقص و فوق‌العاده باشد، نباید انتظار داشته باشید که بلادرنگ تبدیل به کافه شود. اگر چند ماه صرف تحقیق و بررسی این کسب و کار نکنید، به احتمال بالای ۹۰% شکست خواهید خورد. با این پرسش شروع کنید که اصلاً چرا صاحب قبلی این مکان آن را خالی کرده و می‌خواهد آن را به شما بفروشد یا اجاره بدهد؟ مگر آن محله چه ویژگی‌هایی دارد که به درد کسب و کار قبلی نخورده؟ از این دست پرسش‌ها زیاد است.

در حالت بسیار خوشبینانه شاید بتوانید پس از مشخص شدن مکان کافه، سه ماهه یک کافه راه بیندازید. هزینه‌ی اجاره یا خواب سرمایه‌ی این سه ماه را فراموش نکنید…

نوعی ارزش افزوده برای مشتریان‌تان ایجاد کنید

برای این که مشتری‌ها به دنبالتان بیایند باید در پی خلق یک مفهوم منحصربه‌فرد باشید. باید طرح کسب و کار (Business-Plan) بنویسید که این تنها ابتدای راه است. تجربه‌ای برای مشتریانتان فراهم کنید که جدید و غیرمنتظره باشد. چیزی که به خاطرش به کافه‌ی شما برگردند.

پیش از هر چیزی باید مشتریان هدف خود را تعریف کنید و مفهومی‌بیافرینید که نیازهای آن‌ها را بر‌آورده کند. مثلاً نوعی دسر خانگی که نظیرش را جایی ندیده باشند. یا فضا و دکوراسیونی جذاب و منحصربه‌فرد. رشد بازار را هم در نظر بگیرید و حواستان به پیشرفت فناوری باشد. چه استفاده‌ای از فناوری می‌توانید بکنید؟ چه خدماتی می‌توانید ارائه کنید که آن طرف‌ها پیدا نمی‌شود؟ شاید نخستین کافه‌ی شهرتان باشید که قهوه‌ی تخصصی ارائه می‌دهد…

گوشه‌ دنج و امن را رها کنید

شاید لازم باشد در این بخش کمی‌بیشتر مته به خشخاش بگذاریم. شاید برخی شهرها و برخی منطقه‌ها اشباع شده باشند اما جاهایی باشند که هنوز دست نخورده باقی مانده‌اند و نقاط بالقوه‌ای باشند که در آینده قرار است رونق بگیرند.  کافی است با مشاوران مسکن و دیگر متخصصان یک گپ و گفت دوستانه داشته باشید.

اعداد و ارقام را بررسی کنید و آماده باشید

هیچ چیزی مهم‌تر از این نیست که از میزان سرمایه‌ی لازم برای این کار آگاهی داشته باشید و بدانید کجای کار هستید. دست کم می‌توانید یک صفحه‌ی نرم‌افزار اکسل باز کنید و سعی کنید بازگشت سرمایه، درآمد و هزینه‌های مواد و پرسنل را تخمین بزنید. حالا همه‌ی ارقام هزینه‌ای را ۲۰ درصد بالا ببرید و ببینید آیا می‌توانید از پس کار بر بیاید یا نه… این‌ها فقط تخمین هستند و شاید لازم باشد با کسی که تجربه یا تخصص لازم را دارد مشورت کنید. ممکن است کافه را باز کنید و دریافتی‌ها و پرداختی‌ها خلاف انتظارتان باشد. اگر می‌ترسید که نکند نشود و نتوانید، کلاً فکر باز کردن کافه را از سرتان بیرون کنید.

اتفاقات غیرمنتظره ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند. از تغییر سبک زندگی مردم گرفته تا انتخاب مکان نامناسب یا هدف‌گیری اشتباه مخاطبان.

یک تنه از پس کار بر نمی‌آیید

به پشتیبانی خوبی از سوی نزدیکانتان نیاز خواهید داشت؛ چه مالی و چه روحی و فیزیکی. نمی‌توانید تمام روز را خودتان پشت پیشخوان بایستید. علاوه بر استخدام باریستا، باید کسی باشد که گاهی رویش حساب کنید و در مواقع ضروری به یاری‌تان بیاید.

برای تجهیزات پول لازم است

این بند در امتداد بند چهارم معنا پیدا می‌کند. باز کردن کافه یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است، باید چنین نگاهی به آن داشته باشید. در این صورت است که خریدن تجهیزات به‌روز برایتان منطقی به نظر می‌رسد. مثلاً ماشین قهوه‌سازی که هم عمری طولانی داشته باشد و هم قهوه‌ای با کیفیت به شما بدهد. یادتان باشد که قهوه، قلب کسب و کار کافه‌داری است.

فهرست تجهیزات لازم را حتماً با کمک یک متخصص یا یک کافه‌چی باتجربه بررسی کنید.

به دنبال رقم‌های میلیاردی نباشید

اگر فکر می‌کنید این کار حاشیه‌ی سود خارق‌العاده دارد و قرار است روزانه چند ده میلیون تومان پول به صندوقتان بیاید، به زودی امیدتان را از دست خواهید داد. همه‌ی کافه‌ها به موفقیت‌های بزرگ نمی‌رسند و اگر برسند احتمالاً افراد حرفه‌ای و بسیار باتجربه‌ای در پشت صحنه دارند. این‌ها از موقعیتی استثنایی بهره می‌برند، برای مثال ممکن است روند جدیدی را در بازار مصرف کشف کرده باشند، یا مکانی که برای کافه‌شان انتخاب کرده‌اند در موقعیت ویژه‌ای قرار گرفته باشد. بر حسب اندازه‌ی کافه‌تان (کوچک، بزرگ و متوسط)، موفقیت معانی مختلفی پیدا می‌کند.

حواستان به قوانین و محدودیت‌ها باشد

هیچ چیزی بدتر از این نیست که کسب‌وکاری را راه بیندازید و بعد راه‌اندازی بفهمید منع قانونی برای کاری که می‌کنید وجود داشته و شما نمی‌دانستید. از همان ابتدا به دنبال مجوزهای لازم باشید. اگر قصد دارید کافه را در یک مجتمع تجاری راه بیندازید حواستان به قوانین آن مجتمع باشد. و هم‌چنین به منع سیگار کشیدن، موسیقی زنده یا حتی نوع غذایی که ارائه می‌دهید. در شهرها و منطقه‌های مختلف قوانین، باورها و محدودیت‌های متفاوتی وجود دارد. عرف محیط اطراف خود را بشناسید، حتی اگر قرار باشد آن را بشکنید.

شاید لازم باشد در کافه‌ای دیگر این کار را تجربه کنید

آدم‌ها یک جور خوشبینی عجیبی نسبت به “کار در کافه” دارند. خیلی‌ها آن را معاشرتی دوستانه در محیطی آرام می‌دانند. حقیقت چیز دیگریست. فروش ۱۰۰ فنجان اسپرسو در روز یعنی تقریباً ۵۰ بار شیر را بخار دادن، ۱۰۰ بار فنجان و زیرفنجانی و لیوان شستن و چندین و چند بار تمیز کردن میزها و … این‌ها که معاشرت نیست. هر روز باید کافه را پیش از ساعت باز شدن آماده کنید و در انتهای روز به تمیزکاری بپردازید. نوشیدنی‌ها و خوردنی‌های سفارشی را آماده کنید و به میزها برسانید و از همه مهم‌تر، حین همه‌ی این کارها، ارتباط خود را با مشتری‌ها کافه حفظ کنید.

مشتری‌های کافه طیف وسیعی از اخلاق و رفتارهای مختلف هستند؛ باید منتظر بازخوردها، رفتارها، نظرات و انتقادات گوناگونی باشید. به همین دلیل باید اعتماد به نفس؛ تجربه و و اقتدارتان را بالا ببرید که کار آسانی هم نیست.

یادتان باشد که مشتری‌ها تجربیاتشان را در شبکه‌های اجتماعی با هم به اشتراک می‌گذارند.

صادق باشید، مردم قدرش را خواهند دانست

مردم اگر صداقت ببینند دوباره به کافه‌تان می‌آیند و احتمال این که شما را به دوستانشان پیشنهاد بدهند بیشتر می‌شود. لازم نیست بهترین کیک‌های دنیا را جلوی آن‌ها بگذارید؛ کافی است از مواد باکیفیتی در تهیه‌ی محصولاتتان استفاده کنید. مردم پول خوبی برای تلاش صادقانه می‌پردازند.

روی خودتان و کارمندانتان سرمایه‌گذاری کنید. در دوره‌های آموزشی مرتبط شرکت کنید تا یک فنجان قهوه‌ی مرغوب به دست مردم بدهید. شاید لازم باشد در همان ابتدا از همکاری یک باریستای باتجربه استفاده کنید.

به امتحانش می‌ارزد! موفق باشید.

کد خبر : 49 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۱/۱۳ - ۰۳:۴۵

بیشتر بخوانید

نظر شما