انتخاب ۴ منطقه پایلوت در کشور برای کشت محصولات ارگانیک

مدیرکل دفتر محیط زیست ، سلامت غذا در حوزه محصولات سالم وزارت جهادکشاورزی می گوید که چهار استان کشور به عنوان مناطق پایلوت برای تولید محصولات ارگانیک انتخاب شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین  سعید سعادت در نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های سرمایه گذاری و راهکارهای توسعه محصولات ارگانیک و گواهی شده در سالن اجتماعات جهادکشاورزی خوزستان افزود:سه عامل وجود کشاورزان آگاه و بادانش ، حمایت‌های فنی از سوی اتحادیه‌های کشاورزی و ظرفیت‌های مناسب از دلایل انتخاب این چهار استان برای تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده به صورت پایلوت است.
وی گفت: در سال‌های آینده با تجربه اندوزی و افزایش سطح آگاهی کشاورزان ، امکان توسعه عمل آوری محصولات ارگانیک و گواهی شده در سایر استان‌های کشور فراهم خواهد شد.
تولید ارگانیک به محصولی گفته می‌شود که در همه فرایند تولید آن از مواد و سموم شیمیایی استفاده نشده باشد ولی در محصولات گواهی شده می‌توان از مواد شیمیایی با توصیه و نظارت کارشناسان در زمان و مقدار مشخص استفاده کرد.
مشاور وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده در دنیا در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است افزود: وزارت جهاد کشاورزی نیز در این راستا از تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده حمایت می‌کند.
سعادت در ادامه با اشاره به اینکه افزایش درآمد کشاورزان و ایجاد امنیت غذایی در کشور ایجاب می‌کند در تولید محصولات گواهی شده برای مصرف در داخل و صادرات توجه بیشتری صورت گیرد افزود: امکانات و بسترهای لازم برای تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده در کشور فراهم است.
وی گفت: هر چند تولید محصول ارگانیک در فضاهای باز صورت می‌گیرد ولی در محیط‌های گلخانه ای که مصرف آب ، سموم و کودهای شیمیایی کنترل می‌شود امکان تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده وجود دارد.
سعادت افزود: در سال‌های اخیر مصرف محصولات ارگانیک و گواهی شده در جامعه ما به دلیل تضمین سالم بودن آن رو به افزایش است ولی بهای آن به دلیل اینکه از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و تولید در واحد سطح پایین است ۲ تا سه برابر سایر محصولات است.

 تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده را وابسته به دولت نکنیم
مدیرکل دفتر محیط زیست ، سلامت غذا در حوزه محصولات سالم وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده باید نظام مند بوده ولی وابسته به دولت نباشد افزود:وابستگی اینگونه تولیدات به دولت و یارانه‌های آن با شکست همراه است ، تولید محصولات ارگانیک باید با کشاورزان و اتحادیه‌های صنفی به پیش برود ولی حمایت دولت هم لازم است
سعادت افزود: مصرف تولیدات ارگانیک و گواهی شده نوعی پیشگیری از بروز برخی بیماری‌ها است افزود: بهترین جای مصرف تولیدات ارگانیک ، بیمارستان‌ها ، دانشگاه‌ها ، مهدهای کودک و رستوران‌ها است، این شیوه نوعی فرهنگ سازی است.
وی در این نشست که مدیران اتحادیه‌های کشاورزی و مردم نهاد ، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های خوزستان و کارشناسان تولیدات نباتات حضور داشتند یکی از وظایف تشکل‌های مردم نهاد را انعکاس مطالبات مردم بیان کرد و افزود: مردم باید به تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده که سلامت آنان را تضمین می‌کند اعتماد کنند.

پیشنهاد تشکیل کارگروه تولیدات محصولات ارگانیک و گواهی شده
سعادت پیشنهاد تشکیل کارگروه تولیدات محصولات ارگانیک و گواهی شده در جهادکشاورزی خوزستان که در این نشست مطرح شد را گامی‌مهم و ارزشمند در راستای توسعه تولیدات ارگانیک بیان کرد و افزود:این کارگروه به عنوان یک پشتیبان و راهنما برای کشاورزان عمل خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده رو به افزایش است ابراز امیدواری کرد : در سال‌های آینده شاهد پیشرفت اینگونه تولیدات باشیم.
در این نشست ظرفیت‌ها ، راهکارها ، بسترها و موانع تولیدات ارگانیک و گواهی شده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
براساس برآوردهای غیررسمی‌حدود ۴۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایران زیر کشت تولیدات ارگانیک و گواهی شده قرار دارد.

ثبت شده در سایت پایگاه اطلاع رسانی صنعت نوشیدنی نوش آنلاین کد خبر 25540 و در روز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۰۲:۱۲
http://noushonline.ir