کاهش تولید آب بسته‌بندی هند در سال 2017 و 2018+ نمودار
انجمن آب معدنی و یک مرکز تحقیقاتی نزدیک به وزارت بهداشت در صف مخالف و موافق

اختلاف درباره درج تاریخ تولید و انقضا برای آب‌های بسته‌بندی

انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی کشور بر این باور است که نیازی به درج تاریخ تولید و انقضا برای آب‌های بسته بندی نیست اما انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نزدیک به وزارت بهداشت نظر مخالف این را دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین پیمان فروهر دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی  درباره کیفیت آب‌های بسته بندی شده اظهار داشت: جامعه علمی‌جهان سال‌هاست که در حوزه آب‌های بسته بندی این موضوع را حل کرده اند، ضمن اینکه در هیچ استاندارد بین المللی در جهان، استانداردهای ملی کشورها و اتحادیه اروپا و امریکا برای آب‌های بسته بندی تاریخ تولید و مصرف لحاظ نشده است و تمامی‌آبهای بسته بندی فاقد تاریخ تولید و مصرف هستند، یعنی درج تاریخ تولید و انقضا برای آنها در استانداردها تعریف نشده است.

وی افزود: علت این است که اگر آب بسته بندی به درستی تصفیه و ضد عفونی شده بوده و سایر شرایط تولید هم مطلوب باشد، در شرایط پلمپ، درب بسته و نگهداری صحیح می‌تواند حتی تا سه سال نگهداری شود، به همین دلیل بهترین و اولین گزینه تمام سازمان‌های امدادی جهان آب بسته بندی است و به میزان زیاد آن را انبارش می‌کنند.

فروهر با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان افزودنی به آب اضافه نمی‌شود، گفت: در علم آب و فاضلاب آب چیز افزودنی ندارد، آب مایعی خنثی، بی رنگ، بی بو و بی طعم است و مثل غذاهای کنسروی نمی‌توان چیزی به آن اضافه کرد و تنها کار اینکه ضدعفونی و داخل بطری شده و بسته بندی می‌شود.

وی یادآور شد: هر زمان که درب بطری باز شود مثل هر ماده غذایی در معرض آلوده شدن قرار دارد، بنا بر این توصیه می‌شود هرکس درب بطری را باز می‌کند در کوتاه ترین مهلت آن را مصرف کند، زیرا نگهداری طولانی مدت منجر به انتقال آلودگی می‌شود.

چرا بطری‌های آب معدنی تاریخ انقضا دارند؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، برخلاف نظر آقای فروهر، دکتر هدایت حسینی معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بر این باور است که توجه به تاریخ تولید و مصرف بطری‌های آب معدنی و آشامیدنی قبل از مصرف را به دلیل تاثیر بر کیفیت بسته بندی آن ضروری است.
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور  وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و به دلیل حضور وزیر بهداشت در شورای عالی آن به وزارت بهداشت نزدیک است.

دکتر هدایت حسینی می‌گوید: نظارت بهداشتی بر بطری‌های آب تحت نظر وزارت بهداشت و سازمان استاندارد است و در نمونه برداری‌های دوره ای، آزمون‌های میکروبی و شیمیایی به طور کامل انجام می‌شود تا محصول ویژگی‌های سلامتی مورد نیاز برای مصرف کننده را دارا باشد.در تولید و بسته بندی بطری‌های آب از هیچ گونه فرآیند شیمیایی و حرارتی استفاده نمی‌شود و تنها پس از استخراج از سفره‌های زیرزمینی عملیات فیلتراسیون انجام می‌شود که از ورود اجسام خارجی درون آب جلوگیری شود.

حسینی تاریخ مصرف را در هر ماده مصرف خوراکی مهم می‌داند و می‌گوید: بسیاری از افراد نسبت به تاریخ تولید و مصرف بر روی بطری‌های آب معدنی و آشامیدنی بی توجه هستند که باید دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند چرا که با گذشتن از زمان مصرف آن ممکن است خاصیت نفوذ ناپذیری بطری‌های بسته بندی از جنس پلی ملی و اتصالات روی درب از بین برود و زمینه برای ورود میکروب به داخل بسته بندی فراهم شود.

وی ادامه داد: منعی برای مصرف آب معدنی برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها وجود ندارد، چرا که درصد املاح معدنی کم و نزدیک به آب شهری است و بدن افراد علاوه بر املاح معدنی به یون‌های الکترولیت نیز نیاز دارد که در آب معدنی‌های موجود در بازار وجود دارد.

کد خبر : 6597 تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۷/۰۹ - ۱۷:۱۲

بیشتر بخوانید

نظر شما