فروش نوشیافزایش چاقی در کودکان با مصرف نوشیدنی‌های پرشکردنی‌ شکردار در مدارس نیوزیلند ممنوع شد
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح کرد؛

افزایش چاقی در کودکان با مصرف نوشیدنی‌های پرشکر

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: مهمترین مشکل تغذیه‌ای ایران، وضعیت تغییر الگوی مصرف مواد غذایی است و شامل تغییر مصرف نمک، قند و چربی است که عامل خطر بیماری های غیر واگیر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، دکتر زهرا عبداللهی با با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر مهمترین عامل مرگ و میر کشور است، گفت: دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها، مهمترین عامل خطر آنها، الگوی غذایی مردم است.
او افزود: در حال حاضر نمک، مواد قندی و شیرین، نوشابه‌ها و فست فودها، بی رویه مصرف می‌شوند و در مقابل مصرف سبزیها و میوه‌ها و تحرک مردم کاهش یافته است.

دکتر عبدالهی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد مردم کشور اضافه وزن و چاقی دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به دیابت، سرطانها و فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی را بیشتر می‌کند.

روند افزایشی چاقی در کودکان زیر پنج سال

او با بیان این مطلب که امروزه حتی شاهد روند افزایشی چاقی در کودکان زیر پنج سال و سنین مدرسه هستیم، گفت: دلیل اصلی آن، مصرف نوشیدنی‌های پرشکر و فست فودها و نوشابه‌های گازدار است که باید به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر قرار گیرد.
دکتر عبدالهی با اشاره به اینکه در ایران در زمینه سوء تغذیه کودکان، بهبود قابل توجهی در چند سال اخیر داشته ایم، خاطر نشان کرد: بیش از ۵۰درصد سوء تغذیه کودکان با اقداماتی که در حوزه وزارت بهداشت در حال اجراست کاهش پیدا کرده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ریزمغذی‌ها، روی و آهن به طور معناداری کاهش پیدا کرده است و در مقابل آن چاقی روند افزایشی دارد.

او گفت: در کنار اقداماتی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در حال اجراست، مهمترین اقدامی‌که در زمینه تغذیه صورت گرفته است، بکارگیری کارشناسان تغذیه در اولین سطح ارائه خدمت به مردم، بخصوص در حاشیه شهرهاست و به طور کلی در مناطق شهری خدمات مشاوره تغدیه ای به مردم ارائه می‌شود.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری صنایع غذایی با وزارت بهداشت
دکتر عبدالهی به همکاری‌های وزارت بهداشت در راستای بهبود وضعیت تغذیه مردم با دیگر سازمانها اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت با صنایع غذایی همکاری بسیار خوبی دارد، به طوری که با انعقاد تفاهم نامه با همکاری صنایع غذایی، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، استاندارد قند و نمک و چربی در صنابع غذایی روند کاهشی پیدا کرده و کنترل می‌شود.
او افزود: در تعدادی از صنایع غذایی بازنگری و کاهش میزان قند و نمک در آنها اتفاق افتاده و در بسیاری از نوشیدنی‌ها ، نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌ها و مواد شیرین، میزان شکر کم شده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مهمترین اقدامی‌که ظرف سه سال اخیر در کشور اتفاق افتاده است را کاهش میزان نمک در نان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مهمترین منبع دریافت نمک مردم نان است، استاندارد میزان نمک در نان بازنگری شده است و میزان آن از دو و سه دهم درصد نمک به کمتر از یک درصد کاهش یافته است.
دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و درمان و سازمان ملی استاندارد امضا شد و اکنون بازرسان بهداشت محیط در بازرسی و نظارت بر نانوایی‌ها میزان نمک را کنترل می‌کنند.
او ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد که میزبان اولین سمپوزیوم بین المللی تغذیه و امنیت غذایی در کنار اولین کنگره بین المللی تغذیه بود، گفت: برنامه ریزی بسیار خوبی صورت گرفته و تلاش‌های بسیار خوبی صورت پذیرفته که امروز شاهد حضور تعداد زیاد کارشناسان و مسئولان تغذیه جهان در این سمپوزیوم و کنگره هستیم که این گردهمایی کار مهمی‌است.
دکتر عبداللهی گفت: مباحثی که در این سمپوزیوم مطرح می‌شود، اقدامات، مداخلات و برنامه‌های لازمی‌است که در خصوص رفع مشکلات تغذیه‌ای و بهبود وضعیت تغذیه برای کشور ایران و سایر کشورهای منطقه بحث و تبادل نظر می‌شود. گفتنی است: کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی ۱۵ تا امروز ۱۷ شهریور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
منبع: نوید تهران
کد خبر : 5917 تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۶/۱۷ - ۱۷:۰۲

بیشتر بخوانید

نظر شما