نتایج تحقیقات درباره مصرف قهوه داغ

آشنایی با ۹ واژه تخصصی در صنعت قهوه و کافی شاپ

در صنعت قهوه و باریستا از واژگانی استفاده می شود که برای برخی از مشتریان پر و پا قرص قهوه ناآشناست اما معانی مهم در پس آنها نهفته است.

کد خبر : 32199 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۱۱/۱۲ - ۰۹:۴۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین بعضی از این واژگان تخصصی عبارت هستند از:

( Acidity ) اسیدیتی :
یکی از سه شاخه‌ ی نوشیدنی قهوه است که به صورت تیزی لحظه ‌ای و یا ترشی مرکبات مانند سرزنده ‌ای بر روی زبان حس می‌شود .
این حس تند و تیز مطبوع در ارتباط با قهوه‌ها یی است که در ارتفاع بالایی از سطح دریا کشت می‌شوند .
اسیدیتی به عنوان یک کیفیت طعمی قهوه شناخته می‌شود و این کلمه به معنای اسیدی بودن نوشیدنی ( محلولی با PH کمتر از ۷ ) نیست .

( Acrid ) آکرد :
طعمی آزاردهنده همراه با حس زننده ‌ای از تلخی و ترشی است .

( After Taste ) افتر تست :
طعم ماندگار قهوه که پس از نوشیدن آن در دهان احساس می ‌شود و در ذهن باقی می‌ماند . علاوه بر طعم ،
با هر بار نوشیدن قهوه ، میزانی از آروما ( Aroma ) ی آن نیز از پشت دهان به بینی منتقل می‌شود ، که تاثیر به‌سزایی بر افترتیست ( AfterTaste ) دارد.

( Coffee Arabica )کافی عربیکا :
عربیکا اولین گونه از درخت قهوه است که مورد کشت قرار گرفت و تا به امروز نیز این‌ گونه به دلیل کیفیت بالایی که در محصول خود دارد ،
از بیشترین حجم تولید برخوردار بوده است حدود ۶۰ درصد از کل تولید جهانی بر اساس گزارش ICO ).
عربیکا شامل زیرگونه‌های بسیاری همچون تیپیکا ( Typica ) و بوربون ( Bourbon ) می‌باشد.

( Aroma ) آروما :
کیفیتی که توسط دستگاه بویایی و از لحظه ‌ی برخورد آب با قهوه قابل تشخیص است . آروما تنها حامل جنبه‌ی بویایی نیست بلکه طعم نیز در آن دخیل است .
بسیاری از طعم‌ها تنها توسط همراهی دستگاه بویایی با دستگاه چشایی از طریق دریافت آروما امکان پذیر است .

برای نمونه برخی از آروماهای معمول قهوه عبارتند از :

( Chocolaty ) شکلاتی
( Fruity ) میوه ای
( Floral ) گل
( Herbal ) گیاهی

( Balance ) بالانس:
استفاده از این واژه به معنی وجود تعادلی مطبوع از شاخصه‌های طعمی قهوه است که ترکیبی لذت بخش از
آن‌ها را می‌توان احساس کرد . این به معنی برتری کمّی هر یک از این شاخصه‌ها بریکدیگر نیست .

(Blend) بلند:
ترکیبی از دو یا چند قهوه که از خاستگاه ، مزرعه ، زیرگونه ، پروسس یا رُست متفاوتی برخوردارند.

( Body ) بادی:
تأثیر دهانی ، سنگینی و غلظت ( ویسکوزیته ) نوشیدنی قهوه که بر روی زبان احساس می‌شود .

( Caffeine ) کافئین :
کافئین ؛ آلکالوئیدی تلخ ، بی‌ بو و سفید که در دانه و برگ قهوه و چای یافت می‌شود و مشخصاتی دارویی دارد .

منبع: تیم مطالعاتی قهوه ایران

 

نظر شما