سید عبدالله میرحسینی مقدم
مشاور فنی صندوق چای کشور در یادداشتی برای نوش آنلاین مطرح کرد

هشدار درباره برداشت چای در شرایط اقلیمی‌نامناسب آبان و آذر ماه

هرگونه برداشت از بوته‌­های چای در شرایط فعلی که دمای حداقل (مینیمم) کمتر از ۱۳-۱۲ درجه سانتی­گراد می­‌باشند، صدمات جبران ناپذیری به ساختار بوته­‌های چای وارد می­‌کند.

مهندس سید عبدالله میرحسینی مقدم  مشاور فنی صندوق چای کشور در یادداشتی که برای پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین ارسال کرد‌ه‌اند در آن نسبت به برداشت برگ سبز از بوته‌­های چای در روزهای اخیر هشدارهایی را خطاب به چایکاران مطرح کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین در این یادداشت آمده است:

دمای پایه بوته‌­های چای در ایران حدود ۱۳-۱۲ درجه سانتی­‌گراد بوده و در پائین تر از  این دما رشد بوته­‌های چای متوقف شده و از نظر فیزیولوژیکی وارد مرحله کمون یا خواب می­‌شوند. با شروع این دوره باید به بوته­‌های چای فرصت کافی داده شود تا مواد قندی و کربوهیدرات­ها از بخش­‌های هوایی (شاخ و برگ) به ریشه­‌ها منتقل شده تا ذخیره کافی برای رشد در دوره بهره­‌برداری سال آینده را داشته باشند.

هرگونه برداشت از بوته‌­های چای در شرایط فعلی که دمای حداقل (مینیمم) کمتر از ۱۳-۱۲ درجه سانتی­گراد می­‌باشند، صدمات جبران ناپذیری به ساختار بوته­‌های چای وارد می­‌کند.

این آسیب­‌ها شامل:

۱- حساسیت بوته­‌های چای به آفات و بیماری­‌ها خصوصاً کنه قرمز و سفید چای و انواع بیماری­‌های قارچی (لکه برگی‌ها و خشکیدگی سرشاخه‌ها ) و نماتد زخم ریشه.

۲- از بین رفتن اندوخته مواد قندی و کربوهیدرات­‌های ذخیره این گیاه که در عملیات هرس اختلال صورت خواهد گرفت.

۳- کاهش مقاومت گیاه به سرما و یخ‌­زدگی.

۴- از بین رفتن برگ­های مغذی (برگ­های مادری) و ضعیف شدن اسکلت­بندی بوته­‌ها.

۵- برداشت از بخشی از گیاه چای که مناسب فرآوری نمی‌­باشد ( خصوصاً برای تولید چای سبز و سیاه ).

۶- از بین رفتن توان باردهی بوته­‌های چای در سال‌های آتی.

۷- پایین آمدن عمر مفید بوته­‌های چای.

۸- کاهش مقاومت بوته­‌های چای نسبت به خشکی ( خصوصاً  در استرس‌های گرمای  فصل تابستان ).

کد خبر : 27537 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۸/۲۴ - ۱۵:۴۹

بیشتر بخوانید

نظر شما