همکاری دو جانبه ایران و هلند در جهت ارتقای سلامت غذا و نوشیدنی

همکاری دو جانبه ایران و هلند در جهت ارتقای سلامت غذا و نوشیدنی

برنامه جامع سلامت غذا و نوشیدنی با امضای پروژه همکاری‌ دو جانبه علمی و فناوری در سلامت غذا و نوشیدنی بین ایران و هلند در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، برنامه جامع سلامت در راستای  برنامه جامع توسعه سلامت غذا و همکاری‌های بین المللی میان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه، علوم پزشکی شهید بهشتی، مسئولان و رایزنان سفارت هلند در ایران، مدیریت دفتر اروپایی وزارت امور خارجه ایران، مدیرکل موسسه سلامت غذای دانشگاه هلند، رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و رییس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شد.

در ابتدای مراسم، دکتر آقاجانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان، گفت: این برنامه با همکاری سازمان غذا و دارو، معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف استفاده از ظرفیت همکاری‌های دو جانبه علمی‌و فناوری این دانشگاه و موسسه تحقیقاتی دانشگاه هلند و اجرای موفق این برنامه در ایران درحال اجراست.

ارتقای استانداردهای کنترل مواد غذایی و نوشیدنی در ایران

آقاجانی با اشاره به افتتاحیه دوره آموزشی «ارزیابی آزمایشگاه‌ها با آزمون‌های بین المللی کارایی» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: هدف از اجرای این دوره که بلافاصله پس از این جلسه برگزار می‌شود، ارتقای استانداردهای کنترل مواد غذایی و نوشیدنی در سراسر ایران است که با اجرای این طرح تحقیقاتی تکنولوژی روز دنیا در زمینه تقلبات موجود در آبمیوه‌ها به ویژه آبلیموها و میزان باقیمانده سموم آفت کش در ماتریکس موی انسان بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه هلند منتقل خواهد شد.

وی دیگر اهداف برگزاری این دوره آموزشی را کنترل غذا در سراسر کشور اعلام و اظهار کرد: در این دوره قرار است مسئولان آزمایشگاه درخصوص رعایت هر چه بهتر نکات سلامت در مورد غذای سالم مورد استفاده مردم آموزش ببینند.

آقاجانی با تاکید بر اینکه پروژه ملی سلامت غذا با هدف انتقال تکنولوژی در خصوص آلاینده‌ها و غذاهای سالم اجرا می‌شود، افزود: ضمانت وجود غذای سالم برای مردم و صادرات آن به دیگر کشورها از جمله اهداف این طرح است.

وی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را پیشرو در انجام فعالیت‌هایی برای عرضه غذای سالم در کشور عنوان و اعلام کرد: حضور دانشمندانی از دانشگاه واخنینگن هلند در این طرح از جمله اقدامات دانشگاه به منظور تحقق اهداف در زمینه غذای سالم در کشور است که همزمان با انجام کارهای تحقیقاتی، اعزام دانشجو و کارگاه‌های آموزشی نیز اجرا خواهد شد.

ارتقای سلامت غذا ونوشیدنی مردم در دستور کار

آقاجانی اظهارامیدواری کرد: اجرای چنین برنامه‌هایی در ارتقای سلامت مردم موثر باشد که در این راستا از تلاش ذینفعان برای پیشبرد برنامه‌های مدنظر در این پروژه تحقیقاتی سپاسگزارم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه شاکله سیستم بدن انسان غذا، آب و اکسیژن است، تصریح کرد: انسان‌ها به همان میزان که غذا می‌خورند در معرض خطر آلاینده‌های غذایی هستند بنابراین یکی از وظایف دولت‌ها در مورد غذا و نوشیدنی اطمینان از خوراکی‌هایی است که به دست مردم می‌رسد که این مهم بر عهده وزارت بهداشت و سازمان‌ها و موسسات مرتبط است.

وی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور را بازوهای اجرایی وزارت بهداشت دانست و افزود: این دانشگاه‌ها باید سلامت غذاهایی که مورد مصرف جامعه قرار می‌گیرند را نظارت کنند و امروز جای خوشبختی است که همکاری و اعتماد متقابل این دو دانشگاه به اندازه ای است که می‌توان گسترش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های بزرگ تر را نیز متصور شد.

همکاری‌های مشترک تحقیقاتی غذا و نوشیدنی ایران و هلند

در ادامه این نشست «رابرت ون خورکوم» مدیرکل موسسه سلامت غذای ریکیلت با اشاره به برگزاری دوره‌ها و کارگاههای آموزشی بین طرفین(متسا و ریکیلت) گفت: یکی  از مهمترین علل این همکاریها گسترش همکاریهای علمی‌و تحقیقاتی است، در راستای این همکاری‌ها چالش‌های مشترک دو کشور در زمینه غذا و نوشیدنی مورد تمرکز و توجه ویژه قرار خواهد گرفت.

در ادامه «ایوت ثریا داعو» معاون سفیر هلند در تهران ضمن ابراز خشنودی از ایجاد ارتباطات مشترک علمی‌بین این دو مرکز، افزود: سلامت غذا و نوشیدنی موضوع بسیار مهمی‌است و هلند در این زمینه بصورت متمرکز فعالیت می‌کند و در قالب همکاریهای مشترک با ایران می‌توان به راه حل‌هایی برای رفع مشکلات این بخش دست یافت.

نقش سازمان غذا و دارو در کنترل آلاینده‌ها در غذا و نوشیدنی

در بخش دیگری از این مراسم دکتر چراغعلی مشاور سازمان غذاو دارو با اشاره به نقش مهم این سازمان در پایش، پیشگیری و کنترل آلاینده‌ها در مواد غذایی و ارتقای فرهنگ سلامت در کشور حمایت خود را از اجرای این برنامه با همکاری سایر سازمانها اعلام کرد.

حمایت معاونت علمی‌از طرح‌هایی با محوریت کاهش تقلبات در مواد غذایی و نوشیدنی

در ادامه مهندس علی مرتضی بیرنگ رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری گفت: این مرکز در کنار سازمان غذا و دارو علاوه بر حمایت از اجرای این برنامه از طریق وزارت خارجه و نماینده جمهوری اسلامی‌ایران، بسترسازی لازم را به منظور عقد تفاهم نامه همکاری با مراکز معتبر اروپا با هدف روشهای شناسایی آلاینده‌ها و تقلبات در مواد غذایی فراهم کرده است.

وی افزود: این معاونت از شرکت‌های دانش بنیان نیز به منظور تهیه تجهیزات مورد نیاز برای پایش آلایندهها در مواد غذایی حمایت می‌کند.

تشخیص تقلبات آلاینده‌های آبمیوه‌ها

همچنین دکتر یزدان پناه مجری برنامه جامع سلامت غذا، روشهای آنالیز و شناسایی تقلبات آلایندههای آبمیوه‌ها خصوصا آب لیمو را یکی دیگر از اهداف این مذاکرات ذکر کرد و گفت: در قالب یک طرح تحقیقاتی ۶ ماهه دانشجویphd  دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حمایت کامل مالی دانشگاه واخنینگن هلند در حال آموزش و انجام  پروژه‌های  تحقیقاتی است.

وی، بررسی روش‌های سموم آفت کش  در صیفی جات و شوینده‌های موی سر را از دیگر محورهای این نشست اعلام کرد و افزود: آنالیز نمونه‌های مو با تکنولوژی بین المللی و پیشرفته بررسی می‌شود.

برگزاری برنامه دوره آموزشی ارزیابی آزمایشگاه‌های سلامت غذا

مجری برنامه جامع سلامت غذای کشورتصریح کرد: در قالب اجرای این برنامه دوره چهار روزه آموزشی که برای ۳۰ نفر از در حال برگزاری است آزمایشگاه مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه و آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو این توانمندی را  پیدا می‌کنند که  نمونه‌های مختلف را به منظور بررسی کیفیت در زمینه‌های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

روش‌های شناسایی و آنالیز غذای حلال و اهمیت آن برای مسلمانان، تبادل استاد و دانشجو و امکان همکاری دو مرکز دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه واخنینگن هلند در قالب طرح‌های بین المللی از دیگر مواردی بود که در این نشست در خصوص آن مذاکراتی صورت گرفت.

منبع: مهر

کد خبر : 22678 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۵/۲۸ - ۰۹:۴۲

بیشتر بخوانید

نظر شما