تغییر کاربری 13 هزار هکتار از باغات چای

ادعای یک مقام مسئول در سازمان چای: ۳۰ هزار تن از چای وارداتی قاچاق است

معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای گفت: از مجموع ۹۸ میلیارد تومان بهای برگ سبز خریداری شده، ۱۵ میلیارد تومان آن به حساب چایکاران واریز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، گودرز خرداد پور معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای گفت: درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی برگ سبز چای اظهار کرد: براساس آخرین آمار تا ۱۱ خرداد، بیش از ۴۰ هزارتن برگ سبز چای با ارزش بالغ بر ۹۸ میلیارد تومان از چایکاران خریداری شد که ۷۵٫۴ درصد درجه یک و ۲۴٫۶ درجه دو است.

وی از پرداخت ۱۵ میلیارد تومان مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات کشاورزان پس از تامین منابع مالی به تدریج واریز خواهد شد.

خرداد پور با بیان اینکه تولید برگ سبز چای ناشی از سرمازدگی بهاره نسبت به مدت مشابه سال قبل  در چین اول ۱۰ درصد افت داشته است، افزود: با توجه به آنکه چای محصول باغی است که در صورت مساعدت شرایط جوی احتمال جبران این میزان در طول دوره بهره برداری وجود دارد؛ بنابراین تا پس از پایان فصل برداشت به طور دقیق نمی‌توان میزان خسارت  و تولید ناشی از سرمازدگی را اعلام کرد.

سالانه ۱۱۰ هزارتن چای در کشور مصرف می‌شود

این مقام مسئول با بیان اینکه سالیانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزارتن چای در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: متوسط میزان تولید چای خشک در کشور ۲۵ هزارتن است که براین اساس ۵۵ هزارتن چای به صورت رسمی‌و مابقی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.

خرداد پور درباه آخرین وضعیت کیفیت چای‌های وارداتی گفت: با توجه به متغیر بودن شرایط واردات، چای‌های بی‌کیفیت و نامرغوب وارد می‌شوند که همواره سازمان غذا و دارو و استاندارد بر کیفیت چای‌های وارداتی نظارت می‌کنند چرا که بحث کیفیت چای‌های وارداتی به سازمان چای ارتباطی ندارد و این درحالی است که چای ایرانی طبیعی، سالم و عاری از سموم شیمیایی است.

وی با انتقاد از عرضه چای با اسانس‌های غیرمجاز در بازار بیان کرد:  با توجه به تمایل مصرف کنندگان به استفاده از چای  با طعم‌های مختلف به وفور این اسانس‌ها در بازار وجود دارد که ضعف چای تولیدی به سبب عطری که دارد، پوشش می‌دهد  و از آنجاکه این چای‌های اسانس دار می‌توانند آثار مخربی به جای بگذارند، از سازمان غذا و دارو و استاندارد انتظار می‌رود با اعمال نظارت‌های بیشتر در این بخش از عرضه چای‌های اسانس دار غیر مجاز در بازارجلوگیری کند.

خرداد پور ادامه داد: اگر افراد به دنبال چای سالم، طبیعی و عاری از سموم و مواد شیمیایی هستند، می‌توانند از چای ایرانی موجود در بازار که به چای ارگانیک نزدیک است، استفاده کنند.

معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای با بیان اینکه برای دم کشیدن چای ایران حداقل ۱۰ دقیقه زمان نیاز است، افزود: این درحالی است که چای‌های دارای رنگ و اسانس به محض انداختن در آب جوش یا آب سرد رنگ می‌دهد و به عبارتی از یک چای کیسه ای ۲ گرمی‌به راحتی ۱۰ نفر می‌توانند استفاده کنند که این چیزی جز رنگ نیست.

وی نرخ هر کیلو چای با کیفیت ایرانی ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان اعلام کرد.

خرداد پور در بخش پایانی سخنان خود درباره آخرین وضعیت صادرات چای تصریح کرد: سالانه مقداری زیادی چای مرغوب ایرانی به اروپا، هندوستان و آمریکا صادر می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کد خبر : 18158 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۳/۱۴ - ۰۹:۴۴

بیشتر بخوانید

نظر شما