کدام غذاها و نوشیدنی‌ها درد مفاصل را تسکین می‌دهند؟

توصیه‌ طب سنتی به مصرف غذا و نوشیدنی در بهار

محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به آغاز فصل بهار لازم است افراد برخی اصول و پرهیزهای غذایی و نوشیدنی را مورد توجه قرار دهند تا بتوانند در این فصل در سلامت کامل به سر ببرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، سید ابوالفتح شیرمردی با اشاره به اینکه مزاج فصل بهار گرم و تر است، اظهار کرد: فصل بهار بهترین و معتدل‌ترین فصل در میان فصول چهارگانه است. هوا در بهار به تدریج گرم می‌شود و سرما و تری زمستان به تحلیل می‌رود.

وی افزود: در فصل زمستان به علت سرمای حاکم، مواد و اخلاط زائد در بدن منجمد شده و باقی می‌مانند. در بهار که هوا کم کم گرم می‌شود، این مواد زاید به تدریج ذوب شده و اظهار وجود می‌کنند و به حرکت در می‌آیند و به همین دلیل بروز دمل‌ها و جوش‌های پوستی در این فصل شدت می‌یابد.

شیرمردی ادامه داد: راه‌های متعددی برای خروج و یا به اصطلاح طبی استفراغ این مواد از بدن وجود دارد که از میان آن‌ها فصد، اسهال و قی در فصل بهار تحت نظر پزشک طب سنتی توصیه می‌شود.
وی خوردن غذاهای شور و غلیظ، ترشی‌ها، گوشت، سیر و پیاز، نوشیدن آب ناشتا را از پرهیزات غذایی فصل بهار عنوان و تصریح کرد: توصیه می‌شود در این فصل خوراکی‌های لطیف همچون گوشت پرندگان و تخم‌مرغ عسلی و نوشیدن شربت رضوی و شربت‌های خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین مصرف شود.

این محقق طب سنتی ادامه داد: در بهار ورزش معتدل توصیه می‌شود ولی ورزش شدید چون باعث گرمی‌بسیار و روان شدن و تحریک اخلاط و تحلیل زیاد است توصیه نمی‌‎شود؛ همچنین ورزش کم هم که موجب تحلیل مواد زاید نشود پسندیده نیست پس بهتر است که ورزش در بهار آرام و طولانی مدت باشد تا تحلیل بیشتر از گرمی‌ایجاد کند.

وی تاکید کرد: در ماه‌های ابتدایی بهار به علت اینکه خون در هیجان است و به سمت بالا و مغز بیشتر حرکت می‌کند، ممکن است فرد دچار غلیان احساسات و یا خشم و عصبانیت بشود. اما در فصل بهار باید از خشم شدید و شادی ناگهانی و بسیار پرهیز کرد زیرا این‌ها هر دو مهیج اخلاط هستند و چون خاصیت خود فصل نیز هیجان و حرکت اخلاط است، عوامل تشدید کننده این موضوع ممکن است باعث آسیب رساندن به فرد شوند به همین دلیل لازم است مغز و اعصاب را تقویت کرد.

شیرمردی اضافه کرد: اطبای پیشین برترین استفراغ در فصل بهار را استفراغ خون می‌دانستند که توسط انجام عمل حجامت و در برخی موارد فصد قابل اجرا است. البته توجه به این نکته لازم است که این اعمال تنها در موارد خاص و تنها با تشخیص و تجویز پزشک با تجربه، زبر دست و مسلط بر طب سنتی باید انجام شوند و اقدام به آن‌ها به طور خودسرانه یا بدون بررسی‌های لازم می‌تواند موجب عوارض سختی شود.
وی گفت: اطبای کهن به مردم سفارش می‌کردند که حتما در آغاز بهار، پیش از انبساط و تخلخل اخلاط و پر شدن رگ‌ها و اندام‌ها از آن، بدن را از اخلاط بد پاک کنند. بهترین زمان شروع پاک‌سازی بهاره از روزهای نخست فروردین‌ ماه آغاز می‌شود و اندام‌های هدف در پاکسازی بهاره کبد، کلیه‌ها و روده‌ها هستند.

این محقق طب سنتی با بیان اینکه شاید حجامت برای تمامی‌افراد لازم نباشد، تاکید کرد: انجام حجامت باید با رعایت موازین بهداشتی و استفاده از وسایل استریل تحت نظر پزشک طب سنتی انجام شود  زیرا ممکن است در صورت انجام حجامت توسط افراد غیرمتخصص موجب انتشار بیماری‌ها و عفونت‌ها شود و در این خصوص هیچ تضمینی وجود ندارد.

شیرمردی در پایان خونگیری (رگ زدن و حجامت(،تخلیه و تصفیه مزاج به ویژه قی کردن و استفاده از مسهلات، پرهیز از نوشیدنی‌های گرمی‌بخش و بسیار رطوبت‌آور، دوری جستن از غذاهای مولد خون و کم کردن مصرف انواع گوشت، استعمال غذاهای سرد که اخلاط را ساکن و آن‌ها را غلیظ کرده و رقت آن‌ها را تعدیل می‌کند، استفاده از نوشیدنی‌ها و رب‌های فرونشاننده گرما مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک و غوره و رب غوره و شربت نارنج و لیمو و به، پرهیز از مصرف مواد گرم و تلخ و تند و شور و تیز و پرهیز از مصرف آب با معده خالی و ناشتا را از تدبیر کاربردی مهم برای فصل بهار برشمرد.

منبع: ایسنا

کد خبر : 14942 تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۱/۱۹ - ۱۰:۳۶

بیشتر بخوانید

نظر شما