ضرورت تشکیل کمیته کشوری برای ارتقای سلامت فراورده‌های غذایی و نوشیدنی
معاون اداره کل نظارت بر فراوده های غذایی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

ضرورت تشکیل کمیته کشوری برای ارتقای سلامت فراورده‌های غذایی و نوشیدنی

معاون اداره کل نظارت بر فراوده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت کمیته کشوری غنی‌سازی و بهینه‌سازی فراورده های غذایی در ارتقای سلامت فراورده‌های غذایی و نوشیدنی گفت: این کمیته به منظور سیاست‌گذاری، تدوین، نظارت و ارزیابی برنامه‌های راهبردی غنی سازی و اصلاح ویژگی‌های تغذیه‌ای فرآورده‌های غذایی و نوشیدنی در سازمان غذا و دارو مشغول فعالیت خواهد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، منوچهر دادگرنژاد ماهیت تشکیل این کمیته را هم راستای با ماده ۱۲ آیین‌نامه اجرایی ماده ۷ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی است برشمرد و با بیان اینکه اعضای آن با حکم رئیس سازمان غذا و دارو به عنوان رئیس کمیته  منتسب می‌شوند اما حضور سایر کارشناسان مرتبط جهت ارائه نظرات کارشناسی و بدون حق رای در جلسات کمیته امکانپذیر و بلامانع است.

او سیاست‌گذاری‌های کلان غنی‌سازی و اصلاح ویژگی‌های تغذیه‌ای فرآورده‌های غذایی و نوشیدنی در راستای سیاست‌های سلامت تغذیه‌ای و ارائه پیشنهادات مرتبط با غنی‌سازی و اصلاح ویژگی‌های اغذیه ای فرآورده‌های غذایی آشامیدنی به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور را از جمله وظایفی دانست که این کمیته مسئولیت آن را بر عهده دارد. 

این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر اینکه زیرکمیته‌های تخصصی برای پیگیری امور مصوب کمیته نیز حسب مورد تشکیل می‌شود در مورد دیگر اقداماتی که اعضای کمیته ملزم به انجام آنها هستند، تصریح کرد: هماهنگی با سازمان‌های ذی ربط درباره غنی سازی و اصلاح ویژگی‌های تغذیه ای فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، امکان سنجی پیشنهادهای غنی سازی و اصلاح ویژگی‌های تغذیه ای فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی جهت اجرایی شدن و بررسی و تصویب ضوابط اجرایی از وظایف دیگر این کمیته است.

دادگرنژاد همچنین عنوان کرد: بررسی اثربخشی برنامه‌های جاری غنی سازی و اصلاح ویژگی‌های تغذیه ای فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، نظارت برحسن اجرای سیاست‌ها، آیین نامه ، دستورالعمل  و برنامه‌های مصوب و بررسی گزارشات دوره‌ای سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی ربط درباره برنامه‌های مرتبط جاری را هم باید اعضای کمیته فوق عهده دار باشند.

معاون اداره کل نظارت بر فراوده‌های غذایی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: بنا بر آیین نامه مذکور  جمع آوری نتایج و تدوین گزارش‌های واصله درخصوص نتایج برنامه‌های ملی مرتبط جهت ارزیابی توسط کمیته، تنظیم مصوبات کمیته جهت ابلاغ به دستگاه‌های ذی‌ربط و پیگیری حسن اجرای مصوبات کمیته  توسط دستگاه‌های ذی ربط نیز از مسئولیت‌های دبیر کمیته است

 دادگرنژاد در پایان خاطر نشان کرد: موضوعات تصویب شده در  این کمیته که  به عنوان مصوبات کمیته فنی و قانونی ماده ۱۲ محسوب می‌شود در نهایت پس از امضا وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تحت نظارت بر حسن اجرای سازمان غذا و دارو عملیاتی خواهد شد.

منبع: ایفدانا

کد خبر : 5195 تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۵/۱۸ - ۱۶:۱۱

بیشتر بخوانید

نظر شما