آراسب دباغ مقدم متخصص تغذیه
عضو انجمن تغذیه کشور مطرح کرد؛

شایعه آلودگی یک برند آب معدنی و نوشابه‌ از کجا آمده است؟

عضو انجمن تغذيه ايران و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت: سازمان‌های دولتی و مرجع، پیام‌های مهمی را که به سلامت مردم یک کشور مربوط باشد، در رسانه‌های رسمی و خبرگزاری‌ها اعلام می‌کنند، نه در شبکه‌های اجتماعی.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین دکتر آراسب دباغ مقدم در واکنش به خبر جان باختن ۲ کودک و ۵ فرد بزرگسال در شهرهای تهران، کرج، قزوین و همدان در پی استفاده از آب معدنی «لاندا و آکوالند» گفت: نه بیمارستان الزهرا و نه هیچ بیمارستان دیگری در کشور اجازه ندارند در هیچ زمینه مرتبط با سلامت عمومی‌اطلاعیه صادر کند و مردم باید بدانند و آگاه باشند که اطلاعیه‌هایی از این دست، فقط باید از سوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت یا سازمان ملی استاندارد ایران صادر شود.

وزارت بهداشت اخبار مهم را در رسانه‌های رسمی‌اعلام می‌کند نه در شبکه‌های اجتماعی

او افزود: از بین رفتن ۲ کودک و ۵ بزرگسال به دنبال نوشیدن آب معدنی یا نوشابه‌ای خاص، خبر کوچکی نیست که وزارت بهداشت آن را پنهان کند و بعد، فردی با هویت مجهول آن را متوجه شود و در شبکه‌های اجتماعی برای دیگران بفرستد.

به گفته دباغ مقدم، سازمان‌های دولتی و مرجع، پیام به این مهمی‌را که به سلامت مردم یک کشور مربوط باشد، در رسانه‌های رسمی‌مانند صدا و سیما و خبرگزاری‌ها اعلام می‌کنند و نه در شبکه‌های اجتماعی.

او ادامه داد: این سازمان‌ها دارای سایت رسمی‌هم هستند که اطلاعیه‌های مهم را در سایت خود نیز منتشر می‌کنند و از طریق آن‌ها می‌توان به تازه‌ترین موارد از این دست دسترسی داشت.

این متخصص علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه دو نوشیدنی مذکور، جدید نیستند و سال‌هاست که در بازار مصرف وجود دارند تصریح کرد: اگر شعبه‌ای یا کارخانه‌ای ظاهرا در چهار باغ کرج وجود داشت، توسط ضابطان بهداشتی با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی‌جست‌وجو و قطعا تعطیل می‌شد؛ اما اینکه چطور تهیه کننده این پیامک تلگرامی‌از آدرس احتمالی آن با خبر است و سازمان‌های رسمی‌و مسئول کشور از آن بی‌خبرند، نکته حیرت‌انگیز این پیام جعلی است.

شرایط تشخیص ارتباط بین مصرف یک نوع ماده غذایی و مسمومیت و مرگ ناشی از آن

دباغ مقدم خاطرنشان کرد: تشخیص ارتباط بین مصرف یک نوع ماده غذایی و مسمومیت و مرگ ناشی از آن نیازمند تشکیل گروه بررسی از سوی وزارت بهداشت، نمونه برداری از ماده غذایی مشکوک توسط آن‌ها، آزمایش ماده غذایی از نظر میکروبی، شیمیایی و سم‌شناسی در آزمایشگاه‌های معتبر مورد تایید یا وابسته به وزارت بهداشت و پزشکی قانونی، تطابق یافته‌های آزمایشگاهی مواد غذایی با علایم بالینی بیمار قبل از فوت یا علایم کالبدشکافی بیمار بعد از فوت، آزمون سم‌شناسی محتویات دستگاه گوارش فرد فوت شده توسط آزمایشگاه سم‌شناسی سازمان پزشکی قانونی، و نهایتا ارسال تمام مدارک و مستندات به دادگاه صالحه برای تصمیم گیری به کمک کار‌شناسان خبره و رسمی‌دادگستری در حوزه مواد غذایی است.

او ادامه داد: چنین فرایندی از زمان شروع تا اتمام مدتی طول می‌کشد و بر فرض که چنین حادثه‌ای هم رخ داده باشد و افرادی فوت شده باشند، صرف ادعای فردی مبنی بر اینکه فرزندم فلان برند آب معدنی یا نوشابه را خورده و جان باخته، دلیلی محکمه پسند برای محکوم کردن یک برند یا کارخانه نیست.

برای ضربه زدن به کارخانه‌های مواد غذایی شایعه درست می‌کنند

به گفته این متخصص علوم و صنایع غذایی چنین شایعاتی به طور معمول برای ضربه زدن به کارخانه‌های مواد غذایی تولید می‌شود و متاسفانه توسط بسیاری از افراد بی‌اطلاع نیز بدون تحقیق و بررسی، پخش و تکثیر می‌شود.

وی به کاربران شبکه‌های اجتماعی توصیه کرد: هرگز چنین خبرهایی را بدون بررسی و اطلاع از درستی یا نادرستی آن پخش نکنند زیرا واردآمدن آسیب اعتباری به برند‌ها و کارخانه‌های مواد غذایی، موجب بیکاری صد‌ها نفر از هموطنان خودشان و بدبختی تعداد زیادی خانواده می‌شود.

او گفت: باید در برابر پیام‌های جعلی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، هوشیارانه و مسئولانه عمل کرد و برای حفظ سلامت روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد مشکلات اقتصادی بیشتر برای کارکنانی که در شمار هموطنانمان قرار دارند، خودمان قطع کننده زنجیره تداوم این نوع پیام‌ها باشیم.

منبع: سلامت آنلاین

کد خبر : 4429 تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۴/۲۲ - ۱۳:۰۲

بیشتر بخوانید

نظر شما